Slovenski planinski muzej

Kratki dokumentarni film

2018

Celoten dokumentarni film (13´) si lahko ogledate v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani.

Pot je zgodba – zgodba je pot

V Slovenskem planinskem muzeju si podajata roke preteklost in sedanjost. Bogata zbirka predmetov s pestro zgodovinsko pripovedjo, raznolikost fotografskega in arhivskega gradiva ter obsežna strokovna knjižnica vam nudijo vpogled v množičnost in pomembnost planinske dejavnosti v slovenskem prostoru.

Zbrane predmete, dokumente, fotografije, dogodke, pojave in pripovedi smo vtkali v zgodbo o zgodovinskem razvoju planinske dejavnosti na Slovenskem. Z današnjim časom smo jo povezali s sodobnimi avdio-vizualnimi pripomočki in z zabavnimi dopolnitvami posameznih vsebinskih sklopov.

Slovenski planinski muzej ni navaden muzej, saj ponuja doživetje razstave kot lasten vzpon na goro. Avantur željni se boste preizkusili v Pobegu v bivak. Kako je bila legendarna »dvojka« videti od znotraj in kako so jo doživljali planinci, pa lahko vidite in slišite tudi brez avanture. Očaral vas bo virtualni pogled z njene originalne lokacije pod Rokavi in s tridesetih drugih slovenskih vrhov. Še niste bili na Triglavu? Omogočamo vam virtualni sprehod na našega očaka.

Naročnik
Gornjesavski muzej Jesenice – SPM

Produkcija
Vizualist

Režiser
Aleš Žemlja

Direktor fotografije
Rožle Bregar

Avtor glasbe
Miha Petric

Producent
Tadej Gorzeti

Asistent kamere
Miha Avguštin

Oblikovalec luči
Gašper Kocjančič

Snemalec zvoka
Aljaž Lukan

Oblikovalki maske
Ana Černivec
Lea Bole

Vokalistka
Marta Kosturska

Drone operater
Janez Kotar

Montažer in barvna obdelava
Rožle Bregar

Oblikovalec zvoka
Aljaž Lukan